Press "Enter" to skip to content
 
 

Nu har i mig tilbage

Oprettet i Psykisk set
mandag den 19. juli, 2021 Kl. 09:38 af Claus
♺ tirsdag den 20. juli 2021 Kl. 6:06
♺ 24 gange. 👀 56 .

https://www.noread.me/p/179

 
 
 
 
 
 
 

Den dag vi fik vores svendebrev. Det er mig til venstre. Det var i 1993.

Facebook er sgu ikke hvad der har været


Jeg er tilbage på facebook efter en lang pause. Mange af dem jeg var venner med sidst jeg var der, kan jeg ikke finde. De er måske også droppet ud, som jeg gjorde. Grunden til at jeg er tilbage, er at jeg er ved at skrive en eller anden form for erindringer og ville derfor bl.a. i kontakt med dem fra min ungdom. Da jeg var ung mand var jeg en del indlagt på psykiatriske afdelinger og jeg har for nylig søgt aktindsigt og forleden dag kom en kæmpe pakke med journaludskrifter fra 90’erne. Journalen skal indgå i mine erindringer. Jeg har også søgt om aktindsigt hos TDC, hvor jeg var ansat og Værnepligtstyrelsen. Værnepligtstyrelsen hedder noget andet i dag, men min mor skrev et brev til dem, hvor jeg så senere fik et brev tilbage om at værpligten for mit vedkommende er bortfaldet. Det brev har jeg endnu, men brevet min mor skrev, kunne jeg godt tænke mig at se en dag. Da jeg var ung var jeg både dum og naiv og havde ingen indsigt i hvad der foregik i mit indre. Jeg ture ikke kigge derind eller viste hvordan man gjorde. Dengang når en psykiater spurgte ind til mit indre og mine følelser lavede jeg spas eller veg udenom på anden vis. Måske var det også fordi, man taler ikke så tit med en psykiater, når man er indlagt, så det var svært at opnå den fortrolighed der skal til. Derfor synes jeg det kunne være interessant, at se hvordan man så og havde en mening omkring mit unge sind. Jeg har været psykisk syg siden 1991, det er 30 år siden og det var også dengang jeg mødte Mai-Britt som jeg bor sammen med i dag. Men vi fandt først sammen i 2007.
Tænk det var først i 2008 at man fandt ud af hvad jeg fejlede og jeg fik den rigtige diagnose som er bipolar eller det der hed maniodepressiv før i tiden.

Jeg er ved at læse Henrik Pontoppidan’s Lykke-Per og den er god at læse, når jeg tænker tilbage på min egen ungdom, hvor jeg var meget ambitiøs og ærgerrig. Men hovmod stod for fald og dårskab er lykkens formynder. Ja det så sådan ud og var i hvert fald holdningerne hos visse behandlere i psykiatrien. Jeg har set filmen Lykke Per af Bille August og TV-serien og jeg har klippet de 4 afsnit sammen til én film, der vare en 3-4 timer.

H. C. Andersen har også skrevet om en Lykke-Peer i en roman, men den har jeg ikke læst endnu.


Download SIND artiklen i pdf Tryk her


Tilbage til facebook:
Jeg synes facebook reagerer langsommere end sidst jeg var der. Men det er jo også enorme mængder data Mark Zuckerberg’s system skal behandle, men jeg synes godt man kunne have visse forventninger til et dyrt og toptunet system når man er så rig.
Denneher hjemmeside kører også trægt, men jeg er også kun førtidspensionist 😉
https://www.dr.dk/drtv/se/clement-kalder-jorden_-har-tech-taget-magten_247802

👀 56 .

Vær først til at kommentere

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *